ВАКС визначив заставу ексголові Держприкордонслужби Цигикалу

Читать на русском
Антикорупціний суд розглянув клопотання НАБУ і САП про застосування запобіжного заходу до колишнього керівника ДПСУ.
Петро Цигикал

Вищий антикорупційний суд визначив 2,11 млн грн застави колишньому голові Державної прикордонної служби Петру Цигикалу, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях на 10,68 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

У суді не вказують прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Цигикала.

«9 листопада слідча суддя ВАКС застосувала до колишнього голови Державної прикордонної служби запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 108 850 грн», – інформує ВАКС.

Також на Цигикала поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора слідчого судді, суду; утримуватись від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами та здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 28 грудня 2022 року включно.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Держприкордонслужби Цигикалу, експосадовцю ДПСУ і та директору приватної компанії-забудовниці у зловживаннях на 10,68 млн грн. Слідство встановило, що приватна компанія мала збудувати та передати у першому півріччі 2019 року ДПСУ 66 квартир у центрі Львова для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова, загальна вартість яких, за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові.

Попри укладені договори з ДПСУ, компанія-забудовниця продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям. Тому запропонувала схему «заміни» голові ДПСУ, який пристав на пропозицію. Слідство має докази, що посадовці ДПСУ діяли у змові з директором приватної компанії, від початку усвідомлюючи її невигідний як для Держприкордонслужби, характер.

Раніше ВАКС продовжив обов'язки екскерівництва західного управління Держприкордонслужби, яке підозрюють у іншій квартирній справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: