Справа ексголови ДПСУ Цигикала: директору компанії-забудовниці визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави стосовно підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визначив 5,45 млн грн застави директору ТОВ «Вестбудінвест» Олексію Романенку, якого НАБУ і САП разом із колишнім головою Державної прикордонної служби Петром Цигикалом підозрюють у зловживаннях на 10,68 млн грн.

Таке рішення 16 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання частково. Застосувати до підозрюваного (Олексія Романенка – ред. запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 5 458 200 грн», – ідеться в рішенні.

Також на підозрюваного Романенка поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися зі Львова без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із іншими підозрюваними у кримінальному провадженні, а також свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше ВАКС визначив заставу ексголові Держприкордонслужби Петру Цигикалу.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Держприкордонслужби Цигикалу, експосадовцю ДПСУ та директору приватної компанії-забудовниці у зловживаннях на 10,68 млн грн. Слідство встановило, що приватна компанія мала збудувати та передати у першому півріччі 2019 року ДПСУ 66 квартир у центрі Львова по вул. Володимира Великого, 10 в ЖК «Америка» для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова, в Сокільниках ЖК «Компаньйон», загальна вартість яких, за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові.

Попри укладені договори з ДПСУ, компанія-забудовниця продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям. Тому запропонувала схему «заміни» голові ДПСУ, який пристав на пропозицію. Слідство має докази, що посадовці ДПСУ діяли у змові з директором приватної компанії, від початку усвідомлюючи її невигідний як для Держприкордонслужби, характер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: