НАБУ завершило розслідувати справу ексголови Держприкордонслужби

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили матеріали розслідування стороні захисту колишніх посадовців прикордонної служби.
Петро Цигикал

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала та інших у зловживаннях на 10,68 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«12 грудня 2022 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишніх голови Державної прикордонної служби України та начальника Першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директора товариства – забудовника, підозрюваних у зловживанні владою та службовим становищем. За дорученням прокурора детективи НАБУ відкрили стороні захисту матеріали на ознайомлення, перед скеруванням обвинувального акту до суду», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Держприкордонслужби Цигикалу, експосадовцю ДПСУ і та директору приватної компанії-забудовниці у зловживаннях на 10,68 млн грн. Слідство встановило, що приватна компанія мала збудувати та передати у першому півріччі 2019 року ДПСУ 66 квартир у центрі Львова для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова, загальна вартість яких, за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові.

Попри укладені договори з ДПСУ, компанія-забудовниця продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям. Тому запропонувала схему «заміни» голові ДПСУ, який пристав на пропозицію. Слідство має докази, що посадовці ДПСУ діяли у змові з директором приватної компанії, від початку усвідомлюючи її невигідний як для Держприкордонслужби, характер. Самому Цигикалу обрали запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: