10 років колонії експосадовцю Держінституту: Верховний суд розгляне касацію на вирок

Читать на русском
Касаційна інстанція розгляне скаргу сторони захисту на обвинувальний вирок, який оголосили колишньому посадовцю державного інституту.

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким засудили до 10 років позбавлення волі колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану Андрію Рачкову.

Таке рішення 26 грудня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника засудженого (Андрія Рачкова – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 квітня 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 22 вересня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 20 квітня Рачкова визнали винним і засудили до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати посади строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна. Також суд задовольнив цивільний позов і поставив стягнути з обвинуваченого Рачкова 10 млн грн на користь Інститут титану. Апеляційна палата ВАКС залишила вирок без змін.

Від «Слово і діло»: зазначимо, що Рачков утік за кордон і переховується від суду. Його оголосили в розшук і судять заочно. Нещодавно судді стягнули його заставу через втечу.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Рачков, зловживаючи службовим становищем, наніс Інституту титану збитків на 1,258 млн доларів. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: