ВАКС засудив до 10 років тюрми експосадовця державного Інституту

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив судовий розгляд справи за обвинуваченням одного з колишніх керівників Державного інституту.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим і засудив до 10 років позбавлення волі колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану Андрія Рачкова.

Таке рішення 20 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС.

«Рачкова Андрія Володимировича винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України», – оголосив головуючий суддя.

Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права обіймати посади строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна.

Також суд задовольнив цивільний позов і поставив стягнути з обвинуваченого Рачкова 10 млн грн на користь Інститут титану.

Вказане рішення протягом 30 днів може бути оскаржене до апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, 3 січня 2020 року ВАКС відпустив Рачкова під 525 500 грн застави із покладанням низки обов'язків, а саме: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з міста Нікополя, Дніпропетровської області без дозволу прокурора; повідомляти про зміну місця свого проживання та роботи; здати на зберігання до відповідних органів документи, що дають право на виїзд з України та в'їзд до України; утримуватися від спілкування зі свідками та носити електронний браслет. Після цього суд лише раз продовжував обов'язки і їхня дія закінчилася ще у 2020 році. Нещодавно судді стягнули його заставу через втечу.

За версією обвинувачення, Рачков, зловживаючи службовим становищем, наніс Інституту титану збитків на 1,258 млн доларів. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: