Апеляція ВАКС залишила покаранням 10 років тюрми для експосадовця Інституту титану

Читать на русском
Апеляційна палата погодилася з судом першої інстанції з обвинувальним вироком, який оголосили колишньому посадовцю державного інституту.
Андрій Рачков

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок колишньому першому заступнику генерального директора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану Андрію Рачкову, якого засудили до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«22 вересня 2022 року АП ВАКС залишила без змін вирок ВАКС, яким колишнього першого заступника генерального директора ДП «Державний науково-дослідний та проектний інститут титану» визнано винуватим за ч. 5 ст. 191 КК України та засуджено до 10 років позбавлення волі. Заслухавши доводи сторін, суд ухвалив рішення, яким відмовив у задоволенні апеляційних скарг прокурора і сторони захисту, та залишив без змін вирок суду першої інстанції», – інформує САП.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного суду протягом трьох місяців.

Як відомо, 20 квітня Рачкова визнали винним і засудили до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати посади строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна. Також суд задовольнив цивільний позов і поставив стягнути з обвинуваченого Рачкова 10 млн грн на користь Інститут титану.

Від «Слово і діло»: зазначимо, що Рачков утік за кордон і переховується від суду. Його оголосили в розшук і судять заочно. Нещодавно судді стягнули його заставу через втечу.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Рачков, зловживаючи службовим становищем, наніс Інституту титану збитків на 1,258 млн доларів. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: