Угорщина блокуватиме стелю цін на газ у ЄС – МЗС

Читать на русском
Уряд Угорщини не підтримуватиме стелю цін на газ та вважає цей крок хибним. Про це повідомив голова МЗС Угорщини Петер Сійярто у Facebook.

Уряд Угорщини не підтримуватиме стелю цін на газ та вважає цей крок хибним.

Про це повідомив голова МЗС Угорщини Петер Сійярто у Facebook.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«Впровадження стелі цін на газ не змушуватиме Угорщину погоджувати з ЄС зміни у довгострокових контрактах з росією», - зазначив Сійярто.

За його словами, рішення про стелі цін на газ у ЄС поки не ухвалено, на ранковій зустрічі запропонований рівень не підтримали міністри із дев'яти країн. Він також зазначив, що голосування щодо стелі цін на газ на зустрічі міністрів енергетики ЄС у Брюсселі триватимуть, учасники хочуть досягти консенсусу.

«Ми, Німеччина та ще 7 країн ЄС висловилися проти стелі цін на газ, але поки що не змогли скласти необхідну для блокування меншість», - додав голова МЗС Угорщини.

Раніше Угорщина також виступила проти нового пакету антиросійських санкцій ЄС.

Нагадаємо, Європейський союз домовився про обмеження цін на російську морську нафту у розмірі 60 доларів за барель з механізмом коригування, щоб зберегти обмеження на рівні 5% нижче за ринкову ціну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: