Стало відомо, чи зможуть українські захисники отримати танки Leopard

Читать на русском
У Міноборони розраховують, що Україні вдасться домовитися з європейськими партнерами щодо постачання танків Leopard, а також Abrams.

У Міноборони розраховують, що Україні вдасться домовитися з європейськими партнерами щодо постачання танків Leopard, а також Abrams. Навчання на них ЗСУ пройдуть на полігонах Балтії.

Таку думку озвучив голова відомства Олексій Резніков в ефірі національного телемарафону у понеділок, 25 липня.

Танки Abrams та ЗРК Patriot: ексдержсекретар США закликав озброїти Україну до зубівПомпео різко засудив російську агресію і порівняв дії путіна з тим, що робив Сталін - обидва перетворили росію на в'язницю та тероризували сусідні країни

Так, на запитання – чи можна очікувати на постачання танків Leopard в Україну, Резніков сказав: «Я сподіваюся, що так. Насамперед ми почнемо з дружніх країн, які мають танки Leopard, які готові нам передати. Це є європейські країни. І спочатку – це наш план – це буде кілька десятків танків, на яких ми проводитимемо навчання наших танкових екіпажів. Найімовірніше, у країнах Балтії».

Він уточнив, що домовленості щодо надання Україні полігонів для навчання є з міністрами оборони країн Балтії.

«І після того, як танкові екіпажі будуть готові, тоді продовжуватимемо паралельно вести розмови про озброєння українських Збройних сил сучасними танками», - додав Резніков.

При цьому він зазначив, що йдеться не лише про танки Leopard, а й про інші, наприклад Abrams (американське виробництво).

Нагадаємо, ЗСУ вже отримали перші три із 15 німецьких танків Gepard.

Минулого тижня Польща отримала танки Abrams.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: