Споживання електроенергії знову зростає: в Укренерго розповіли про актуальну ситуацію

Читать на русском
В Україні через зниження температури та активізацію роботи бізнесу після святкових днів знову почали більше споживати електрики.

Станом на 4 січня споживання електроенергії в Україні зростає через поступове зниження температури та активізацію роботи бізнесу після святкових днів.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Скільки ще в Україні відключатимуть світло за графіком: відповідь МіненергоГрафіки вимкнення світла в Україні діятимуть до кінця опалювального сезону 2023 року. Енергетики роблять все для того, аби вони були контрольованими.

«Тому для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 8:00 до 24:00. Нагадаємо, перевищення лімітів споживання призводить до застосування аварійних обмежень», – йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що у прифронтових регіонах на сході країни під обстріл росіян потрапили енергетичні об'єкти розподільчих мереж. Ремонтні роботи та відновлення харчування будуть здійснені відразу після отримання відповідних військових дозволів.

Нагадаємо, енергосистема України зазнала 11 ракетних і 14 безпілотних атак росіян.

3 січня повідомлялося, що через теплу погоду не застосовувалися обмеження щодо світла, а у Києві знову повернуть планові графіки відключень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: