Росія стає все більш залежною від іранських дронів-камікадзе – ISW

Читать на русском
Російський контракт з Іраном передбачає передачу 1750 безпілотників, але коли рф отримає чергову партію безпілотників іранського виробництва, наразі невідомо.
Ілюстративне фотоt.me/Nazars_look

Російська окупаційна армія все більше покладається на безпілотники іранського виробництва у війні проти України. Ймовірно, країна-агресор значно виснажила свій поточний запас дронів-камікадзе.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначається, сили окупантів збільшили темпи атак дронами на українську критичну інфраструктуру за останній місяць.

Іран не передає в рф ракети через можливі наслідки – розвідкаПредставник ГУР розповів, що Іран не постачає ракети в росію через загрозу режиму. У керівництві країни не всі хочуть допомагати путіну.

Відомо, що дрони надходять до рф із Ірану партіями по 200 і 300 одиниць. Російський контракт з Іраном передбачає передачу 1750 безпілотників. Але коли рф отримає чергову партію безпілотників іранського виробництва, наразі невідомо.

«Російські війська, ймовірно, стали залежати від використання безпілотників іранського виробництва, оскільки вони є дешевою альтернативою високоточним ракетам, запаси яких російські військові, ймовірно, значно вичерпали», – зазначає ISW.

Аналітики вважають, що росія буде прагнути до подальшої двосторонньої співпраці з Іраном, щоб забезпечити більшу кількість систем високоточної зброї для використання в Україні.

Згідно з даними джерела іранського державного ЗМІ, Іран незабаром отримає від країни-агресора 24 винищувачі Су-35, ймовірно, в обмін на безпілотники і балістичні ракети іранського виробництва.

Водночас, ISW прогнозує, що російські війська використають усі обіцяні 1750 іранських дронів в Україні до травня 2023 року, якщо вони запускатимуть їх тими ж темпами, що й у період з вересня по грудень 2022 року. Тому рф прагнутиме забезпечити подальші угоди з Іраном щодо надання іранського виробництва. Системи високоточної зброї, щоб посилити свою кампанію проти української критичної інфраструктури.

Аналітики з посиланням на заяву інформаційного агентства уряду Ісламської Республіки, вказують на те, що росія та Іран будують новий трансконтинентальний торговельний шлях, щоб обійти санкції та «іноземне втручання».

Іран може поставляти рф дрони Каспійським морем, атак може побільшати – ЗСУІран може постачати росії дрони морським шляхом, тому кількість БПЛА Shahed у росіян може зрости.

«Російські та іранські офіційні особи, можливо, ведуть переговори щодо торговельного маршруту частково для підтримки більш послідовних поставок зброї між двома країнами», – вважає ISW.

Нагадаємо, що США та Ізраїль планують завадити Ірану постачати дрони до рф.

Варто зазначити, що країна-агресор поновила удари по Україні іранськими дронами-камікадзе Shahed завдяки новій партії, але використовує їх ощадливіше.

США вважають, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш піддався тиску з боку країни-агресора, через що не направив до України офіційних осіб для перевірки використання рф іранських безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: