Президентка Єврокомісії вперше в 2023 році зателефонувала Зеленському: про що говорили

Читать на русском
Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн у понеділок, 2 січня, провела першу розмову цього року з президентом України Володимиром Зеленським.
Getty Images

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн у понеділок, 2 січня, провела першу розмову цього року з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це Урсула фон дер Ляйєн написала у Twitter.

«Під час першої розмови у новому році з президентом Зеленським я передала українському народу мою щиру підтримку та найкращі побажання у 2023 році. ЄС підтримуватиме вас стільки, скільки потрібно. Ми підтримуємо вашу героїчну боротьбу. Боротьбу за свободу і проти жорстокої агресії», – йдеться в повідомленні.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Вона наголосила, що ЄС буде підтримувати Україну протягом цієї зими генераторами, лампочками, укриттями та шкільними автобусами. Надаватимуть й фінансову допомогу. Окрім того, ЄС незабаром почне виплачувати пакет підтримки в розмірі 18 млрд євро щомісячними траншами.

Нагадаємо, Європейський Союз із початку російського вторгнення в Україну в лютому відправив понад 77 тисяч тонн допомоги.

Міністерство культури та інформаційної політики звернулося до країн ЄС із проханням виділити частину від їхнього бюджету на культуру для підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: