Як українцям отримати безкоштовно енергозберігаючі LED-лампи: пояснення МінТОТ

Читать на русском
На сайті міністерства зазначається, що всього можна обміняти 5 ламп старого зразка на 5 нових.
minre.gov.ua

Кожен українець з вже з 1 січня може безкоштовно отримати енергозберігаючі LED-лампи. Для цього достатньо віддати на заміну старі лампи розжарювання.

Про це повідомляє прес-служба Мінреінтеграції.

На сайті міністерства зазначається, що всього можна обміняти 5 ламп старого зразка на 5 нових.

«З нового року повнолітні українці зможуть безкоштовно отримати 5 світлодіодних ламп замість старих ламп розжарювання і в такий спосіб зробити свій внесок у балансування електросистеми України», - повідомили у Мінреінтеграції.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

У відомстві пояснюють, що це суттєва економія. Адже, нові LED-лампи можуть заощадити країні в пікові години до 1,5 гігавата електроенергії.

Як повідомляється, до прикладу, 50 млн LED-лампочок можуть розвантажити роботу цілого реактора атомної електростанції.

В Мінреінтеграції пояснюють, що механізм обміну старих лампочок на нові досить простий.

Водночас, людині, яка вирішить скористатися програмою, потрібно лише попередньо залишити заявку у додатку держпослуг «Дія», прийти у відділення «Укрпошти» й обміняти п'ять ламп старого зразка на таку ж кількість світлодіодних.

Нагадаємо, що Європейська комісія мобілізує близько 30 мільйонів євро на придбання 30 мільйонів енергозберігаючих ламп для України.

Також енергетики розповіли про ситуацію зі світлом в Україні після нових ударів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: