В «Укренерго» розповіли про ситуацію зі світлом після 10 масованої атаки росіян

Читать на русском
Станом на 30 грудня в енергосистемі дефіцит потужності знаходиться на тому ж рівні, що і до 10-ї масованої ракетної атаки росіян.
mind.ua

Станом на 30 грудня в енергосистемі дефіцит потужності знаходиться на тому ж рівні, що і до 10-ї масованої ракетної атаки росіян.

Про це у Facebook повідомляє НЕК «Укренерго».

«Завдяки професійним діям диспетчерського центру «Укренерго» наслідки пошкоджень мали значно менший вплив на роботу енергосистеми, ніж того очікував ворог», – йдеться в повідомленні.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

Енергосистема у плановому режимі відновлює роботу, продовжується набір потужності генерацією. Проте складною залишається ситуація у південному та східному регіонах України. Ремонтні бригади працюють над усуненням пошкоджень, що виникли внаслідок ворожого вогню росіян.

«До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, 29 грудня під удар потрапили Київ, Харків, Київська, Львівська, Одеська, Івано-Франківська та інші області. Як розповів міністр енергетики Герман Галущенко, пошкоджено об'єкти генерації та електромереж: найскладніша ситуація на заході країни (Львів був майже повністю знеструмлений), Одеському та Київському регіонах.

Раніше повідомляли, якщо нових масованих обстрілів з боку росії не буде, енергосистему України можна стабілізувати до літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: