Атаки на енергооб'єкти: у ЗСУ назвали кількість збитих російських ракет і дронів з вересня

Читать на русском
Сили української ППО з вересня збили понад 420 ракет, які росіяни запускали по критичній інфраструктурі.

Сили української ППО з вересня збили понад 420 ракет, які росіяни запускали по критичній інфраструктурі. Також було знищено 430 ударних дронів.

Про це заявив спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону в середу, 28 грудня.

Ще «два-три» обстріли і все: прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росіїЗа останніми оцінками, у росії залишилося ракет на кілька масованих атак. Прогнози щодо вичерпання ракетного запасу рф – на інфографіці.

«Всі взяли дату 11 жовтня від першого масованого обстрілу як початок «відліку» атак на енергетичну інфраструктуру. Але насправді вдарили по Харківській ТЕЦ ще 11 вересня, тоді вони почали нападати на нашу інфраструктуру. З цього часу вже приблизно понад 420 ракет і 430 дронів-камікадзе було збито протиповітряною обороною, атакували ж, звичайно, більшою кількістю», – розповів Ігнат.

У свою чергу, він звернув увагу на те, що у росії не так багато ракет для нових масованих ударів.

«Носії є, але не факт, що є до них ракети у достатній кількості. Бо якби їх було більше, то й били б більше», – додав Ігнат.

Нагадаємо, президент України та прем'єр попередили, що росіяни можуть влаштувати нові масовані атаки на новорічні свята, щоб залишити Україну у темряві.

За підрахунками експертів, у армії рф залишилося ракет на два-три великі обстріли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: