У росії залишилося до 13% «Іскандерів» – Резніков

Читать на русском
Олексій Резніков заявив, що у росії залишилося 11-13% ракет Іскандер. Водночас нові країна-агресор виробляти не може.
Олексій РезніковФото – dpa

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що росія вже почала використовувати критичний запас ракет «Іскандер».

Про це він сказав в інтерв’ю LB.ua.

«Вони залізли в критичний запас, в них десь близько 11-13% Іскандерів залишилося. По їхніх радянських класичних нормах вони мають тримати запас 25-30%. Вони вже в нього залізли. Скоїли злочин з точки зору своєї відповідальності. Те саме по Калібрах», – підкреслив він.

Ще «два-три» обстріли і все: прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росіїЗа останніми оцінками, у росії залишилося ракет на кілька масованих атак. Прогнози щодо вичерпання ракетного запасу рф – на інфографіці.

За його словами, раніше країна-агресор використовувала «Іскандери» морського та наземного базування. Однак наразі їх не використовують, тому що не можуть виготовляти.

Крім того, у росії є понад 7 тисяч ракет С-300. Вони використовують їх як балістичну ракету земля-земля.

Також для того, щоб підготуватися до наступних атак, росіянам необхідно від тижня до 10 днів.

«Вони можуть зробити дві хвилі: ракети+дрони іранські або дрони+ракети, але вони не можуть ракети+ракети. Якщо масовані. Тому що там є нюанси технічного характеру – накопичення, споряджання тощо», – додав Резніков.

Нагадаємо, росія влаштувала чергову ракетну атаку по Україні. В ОПУ повідомили, що всього вранці 29 грудня росіяни запустили по Україні понад 120 ракет.

Внаслідок ракетного удару по Києву вранці 29 грудня пошкоджено два приватні будинки в Дарницькому районі та промислове підприємство у Голосіївському районі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: