Через обстріли відключена резервна лінія живлення ЗАЕС – МАГАТЕ

Читать на русском
На Запорізькій АЕС через російські обстріли відключена резервна лінія живлення. Станція отримує електроенергію для охолодження реакторів від єдиної діючої зовнішньої лінії електропередач 750 кВ.
Запорізька АЕСФото – Getty Images

Через обстріли з боку російських загарбників 29 грудня відключили резервну лінію живлення Запорізької АЕС.

Про це повідомляється на сайті МАГАТЕ.

«Резервна лінія електропередач напругою 330 кВ на ЗАЕС була відключена вчора пізно ввечері через пошкодження, спричинені обстрілами», – йдеться у повідомленні.

У Лаврова заявили, що не віддадуть контроль над ЗАЕС для створення безпечної зониУ рф заявили, що про жодне виведення ЗАЕС з-під російського контролю або передання контролю над нею якійсь третій стороні не може і йтися.

На станції перебуває група експертів агентства, які і повідомила про втрату зв’язку з резервною лінією «Феросплавна 1» через пошкодження на іншому березі Дніпра. Роботи з відновлення вже тривають.

ЗАЕС отримує електроенергію для охолодження реакторів від єдиної діючої зовнішньої лінії електропередач 750 кВ, яка залишилася. До початку повномасштабного вторгнення росії їх було чотири. Крім того, почали робити ще чотири пересувні котли для опалення станції та Енергодару.

Нагадаємо, російські окупанти на тимчасово захоплених територіях України продовжують «евакуювати» місцеве населення. Наразі загарбники вирішили депортувати жителів Енергодару Запорізької області.

Експерти МАГАТЕ вимагають від росії, щоб її війська залишили Запорізьку АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: