Росіяни почали примусово «евакуювати» жителів Енергодару – ЦНС

Читать на русском
Водночас жителів ідеологічно прокачують щодо наступу ЗСУ й подальших руйнувань та репресій.
Українська правда

Російські окупанти на тимчасово захоплених територіях України продовжують «евакуювати» місцеве населення. Наразі загарбники вирішили депортувати жителів Енергодару Запорізької області.

Про це повідомляє Центр національного опору при Силах спеціальних операцій ЗСУ.

Зазначається, що росіяни навмисно ініціюють на окупованих територіях гуманітарні кризи, вивозячи звідти держустанови, закриваючи лікарні та аптеки, щоб зробити життя місцевих нестерпним.

«Водночас жителів ідеологічно прокачують щодо наступу ЗСУ й «подальших руйнувань та репресій». Натомість мешканцям пропонують виїхати, й обіцяють грошову компенсацію», - йдеться у матеріалі.

Що робити, якщо дитину депортували окупанти: поради МінінтеграціїУ Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дали поради, що робити, якщо дитину депортували окупанти рф.

При цьому, у Центрі зауважують, що насправді росіяни прагнуть змінити демографічний склад населення, а також «створюють пропагандистську картинку про «тікаючих» від України жителів».

Наразі окупанти готуються до евакуації з Енергодару. Для цього захоплена Запорізька атомна електростанція має підготувати автобуси.

«Людей планують вивозити в Джанкой (АР Крим). На початках «евакуація» добровільна, але зазвичай надалі окупанти практикують примусове виселення», - йдеться у повідомленні.

У ЦНС також зазначили, що росіяни закрили блок-пост у Василівці Запорізької області, звідки жителі виїжджали на вільні, підконтрольні уряду України території.

«Це говорить про те, що росіян не цікавить доля людей. Ворогу головне забезпечити депортацію українців», - резюмують у Центрі.

Нагадаємо, що з тимчасово окупованих територій Запорізької області російські загарбники вивезли до Москви близько 200 дітей.

Раніше ми повідомляли, що окупанти не випускають з захоплених Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей навіть дітей та жінок. Евакуація через Василівку закрита до 15 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: