В «Укренерго» розповіли, скільки всього ракет рф вдарили по енергооб'єктах України

Читать на русском
Росіяни випустили по енергооб'єктах України понад 1000 ракет та снарядів, енергосистемі завдано великих збитків.

Росіяни випустили по енергооб'єктах України понад 1000 ракет та снарядів, внаслідок чого енергосистемі завдано великих збитків.

Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький у середу, 7 грудня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

«Ми вже пережили масовані атаки агресора. Ці атаки є найбільшим ударом по електромережі, який коли-небудь бачило людство. Понад 1000 снарядів і ракет було випущено електрооб'єктами і лініями, у тому числі підстанціями. На жаль, ці атаки завдали великої шкоди Україні та нашій системі», – сказав він.

За його словами, Україна все ще відчуває великий дефіцит потужностей, що генерують. Особливо він відчутний у перші чотири дні після масованих атак.

«У світі нема великого запасу складного електричного обладнання. Ми шукаємо різні типи обладнання по всьому світу, на кожному континенті, і ми ведемо переговори з сотнями компаній по всьому світу, щоб якнайшвидше нам було доставлено все, що є», – розповів голова НЕК.

Нагадаємо, 5 грудня росія влаштувала чергову ракетну атаку. Знову під удар потрапили енергооб'єкти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: