Перевірка графіків відключень світла: зафіксовано майже 200 порушень та названо обленерго-порушників

Читать на русском
Позапланові перевірки обленерго пройшли у всіх областях країни. На першому етапі виявили вже 193 порушення.

В Україні проведено перевірку обленерго на справедливий розподіл електроенергії між споживачами під час планових відключень.

Результати перевірки озвучили на засіданні Антикризового енергетичного штабу під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

Позапланові перевірки операторів систем розподілу пройшли в усіх сферах країни. На першому етапі виявили вже 193 порушення.

Найпоширеніші з них:

  • порушення тривалості перерв між графіками відключення споживачів від електроенергії;
  • застосування стабілізаційних графіків, які не передбачені чинним законодавством;
  • відсутність у графіках планових відключень об'єктів, які не входять до списку критичної інфраструктури;
  • недотримання тривалості відключення;
  • відсутність узгодженого з органами місцевого самоврядування переліку підприємств, що входять до переліку критичної інфраструктури.

Лідерами з порушень стали такі оператори, як ПрАТ «Волиньобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», АТ «Полтаваобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», ВАТ «Тернопільобленерго» та ВАТ «Чернігівобленерго».

Найменше порушень зафіксовано у АТ «Прикарпаттяобленерго», АТ «Харківобленерго» та ПрАТ «Кіровоградобленерго».

«Держінспекція з енергетичного нагляду вже склала відповідні акти щодо зазначених порушень. Вони мають бути усунені до 31 грудня. Якщо цього не зроблять – буде покарано у рамках законодавства. Перевірятимуть операторів тепер на постійній основі під час воєнного стану», – повідомляється на сайті Кабміну.

Нагадаємо, 30 листопада у Міненерго заявили, що обленерго почнуть перевіряти на дотримання графіків відключення електрики.

Голова Міненерго Герман Галущенко пригрозив особистою відповідальністю керівникам обленерго, якщо графіки відключення будуть несправедливими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: