Екстрені відключення світла діють одразу у 5 областях та столиці – Укренерго

Читать на русском
Енергетикам довелося застосувати аварійні відключення світла не лише у Києві, а й ще у 5 областях.
Фото: Pexels

Станом на 26 грудня дефіцит потужності в енергосистемі залишається суттєвим. Енергетикам довелося застосувати аварійні відключення світла не лише у Києві, а й ще у 5 областях.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Коли скасують відключення світла в Україні: гендиректор YASNO дав прогнозУкраїнці мають бути готовими, що відключення електроенергії будуть усю зиму та як мінімум до березня.

«Через перевищення лімітів споживання запроваджено аварійні відключення у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Львівській, Київській областях та у Києві», – сказано в повідомленні.

На об'єктах генерації та електромережах, пошкоджених внаслідок вже дев'яти масованих російських атак, тривають ремонтні роботи.

Як зазначили в Укренерго, через масштабність та складність пошкоджень відновлення обладнання та функціонування низки ключових об'єктів потребує значного часу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві та Київській області у понеділок, 26 грудня, зберігаються екстрені відключення електрики.

В Yasno заявили, що у Києві поступово покращується ситуація зі світлом, столиця вже близька до планових графіків.

У Міненерго повідомляли, що остання терористична атака на енергетичну інфраструктуру Києва та області призвела до суттєвих пошкоджень, ситуація у столиці є найбільш складною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: