Столиця вже близька до планових графіків відключення світла – Yasno

Читать на русском
У Києві поступово покращується ситуація зі світлом, столиця станом на 25 грудня вже близька до планових графіків.

У Києві поступово покращується ситуація зі світлом, столиця станом на 25 грудня вже близька до планових графіків.

Про це повідомив гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко у коментарі 24 каналу.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

За словами Коваленка, енергетикам у Києві вдалося вигадати схеми загоєння 3 районів, які найбільше страждали протягом останнього тижня. Йдеться про Оболонь, Куренівку та Борщагівку. Внаслідок обстрілів деякі люди залишалися без світла протягом кількох діб.

Водночас райони вже загоюються в одному ритмі з усім Києвом. Тобто без жодної різниці у графіках між берегами столиці. Як пояснив директор Yasno: «Все місто 25 грудня «дихає» однаково з погляду світла. Можна сказати, що прийшла рівність».

Коваленко додав, що такого результату вдалося досягти завдяки 3 причинам:

  • енергетики вигадали схеми загоєння 3 районів столиці;
  • цьому сприяла плюсова температура за вікном;
  • споживання електроенергії у вихідні зазвичай менше, ніж у робочі дні.

Генеральний директор Yasno зазначив, що ситуація у Києві дозволяє максимально наблизитися до планових графіків подачі електроенергії.

«Ми зараз дуже близькі до планування і тих сірих періодів, де світло може бути, а може не бути. Майже у всіх цих графіках світло є», – пояснив Коваленко.

Нагадаємо, ввечері 23 грудня зазначали, що у Києві поки неможливо говорити про повернення до чітких графіків відключення світла, ситуація з енергопостачанням у столиці дуже складна.

У суботу, 24 грудня, в Україні працюють всі види генерації, але через обстріли та пошкодження обладнання припинила виробіток одна з електростанцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: