У Бердянську окупанти відкриють центр підготовки пропагандистів – ЦНС

Читать на русском
В окупованому Бердянську росіяни відкриють центр підготовки пропагандистів. Там навчатимуть так званих викладачів російської мови та історії.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

У тимчасово окупованому Бердянську російські загарбники планують відкрити педагогічні навчальні заклади, де готуватимуть «нових вчителів».

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Більшість українських освітян відмовилися співпрацювати з ворогом, тому росіяни привезли власних «педагогів», які русифікують дітей. У нових центрах готуватимуть «вчителів» російської мови та історії.

Окупанти мають намір вивезти українських дітей до рф нібито на «ялинки» – мер МелітополяРосійські окупанти хочуть зібрати від 1,5 тисячі до 2 тисяч дітей із тимчасово окупованих територій України, щоб вивезти їх до рф нібито на новорічні «ялинки».

Зазначається, що більшість росіян приїжджають на тимчасово окуповані території через більші виплати. Однак залишатися там вони не хочуть, адже не впевнені, що регіон у майбутньому належатиме росії.

Перший такий «навчальний заклад» планують відкрити у Бердянську. Там до 1 вересня мають пройти перепідготовку чинні вчителі історії та російської мови.

«Пріоритет обраних фахівців чітко демонструє на що ставить акцент «російська школа», а саме на вивченні мови та «правильної історії», – зауважили у ЦНС.

Нагадаємо, у тимчасово окупований Мелітополь Запорізької області російські загарбники завезли вчителів з Дагестану.

Також російські окупанти все більше звозять бійців «Росгвардії» на тимчасово захоплені території України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: