Рф офіційно дозволить окупантам мародерити та вбивати цивільних в Україні – ЦНС

Читать на русском
Російська держдума офіційно дозволить окупантам чинити військові злочини в Україні. Зокрема, вбивати цивільних та займатися мародерством.
Ілюстративне фотоФото – Censor.net

Держдума рф у першому читанні ухвалила законопроєкт, який знімає кримінальну відповідальність за військові злочини, скоєні на тимчасово окупованих територіях Україні.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, відповідальність зніматимуть, якщо злочини були скоєні для «захисту інтересів росії». В ЦНС наголосили, що закон ухвалять в цілому.

ЗСУ ліквідували вже понад 97 тисяч окупантів – ГенштабЗа минулу добу, 15 грудня, українські бійці ліквідували 680 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення втрати рф становлять 97 270 солдатів.

«Фактично, окупанти доводять те, що вони справжні терористи. Мародерити, вбивати, гвалтувати – тепер це все дозволено росіянам на тимчасово окупованих територіях України. Це потрібно військово-політичному керівництву рф, аби зробити службу в Україні «більш привабливою» для окупантів. Які не мають нормальних умов життя вдома, можуть вкрасти пральну машинку чи холодильник і не відповідати за свої звірства, що вони вчиняють над цивільними», – підкреслили у повідомленні.

У Центрі закликали жителів тимчасово окупованих росіянами територій за можливості евакуюватися.

Нагадаємо, російські окупанти вивезли на територію рф 40 дітей з тимчасово окупованої території Луганської області.

Українські правоохоронці вже відкрили понад 48 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військовослужбовців рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: