Окупанти викрали пацієнтів психлікарень на Херсонщині – Спротив

Читать на русском
Окупанти викрали пацієнтів з психлікарень Нової Каховки та Олешок та вивезли їх до села Стрілкове на Арабатській стрілці.
Укрінформ

Окупанти викрали пацієнтів з психлікарень Нової Каховки та Олешок та вивезли їх до села Стрілкове на Арабатській стрілці.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Відомо, що пацієнтів утримують на захопленій базі відпочинку «Геолог».

«Пацієнтів утримують на базі відпочинку «Геолог», яку росіяни захопили й обладнали там психлікарню. Більшість персоналу завезені з рф, але є й місцеві, хто погодився доглядати за пацієнтами», – йдеться в повідомленні.

Наголосимо, що такі дії окупантів є викраденням людей, які не можуть дати собі ради самостійно. Фактично пацієнтів утримують в заручниках.

У Центрі національного спротиву також наголошують, що росіяни також активно викрадають дітей з інтернатів для подальшого «всиновлення». Їх вивозять в віддалені райони рф – до Ленінградської, Волгоградської, Новосибірської, Тюменської областей.

«При цьому, пропаганда використовує крадіжку дітей та пацієнтів як привід для створення емоційного фону, розповідаючи про “дітей яких врятували від нацистів», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, з 12 грудня російські окупаційні війська проводять підготовку до примусової евакуації жителів Василівки, що на Запоріжжі.

Раніше зазначали, що російські окупанти вивезли на територію рф 40 дітей з тимчасово окупованої території Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: