Талібан запровадив чергову заборону для жінок в Афганістані

Читать на русском
Талібан заборонив афганістанським жінкам працювати у місцевих та іноземних неурядових організаціях.
Ілюстративне фотоФото – ЕРА/UPG

В Афганістані рух Талібан заборонив місцевим та іноземним неурядовим організаціям допускати жінок до роботи.

Про це повідомляє Reuters.

У листі міністерства зазначається, що заборона пов’язана з нібито недотриманням вимог «ісламського дрес-коду для жінок». Раніше Талібан заборонив жінкам навчатися в університетах, що викликало осуд, критику і спричинило протести в Афганістані.

У виданні підкреслили, що останні обмеження талібів щодо жінок завадять їм отримати міжнародне визнання і посилять санкції проти них. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що це рішення «може мати руйнівні наслідки для афганського народу».

Керівник місії ООН в Афганістані та координатор гуманітарної допомоги Раміз Алакбаров сказав, що Талібан «порушив гуманітарні принципи». В управлінні ООН з гуманітарних питань спробують зустрітися з керівництвом Талібану для отримання пояснень.

Нагадаємо, Організація об'єднаних Націй у січні повідомляла про те, що таліби вбили в Афганістані десятки колишніх військовослужбовців, співробітників сил безпеки і чиновників, які працювали з міжнародним військовим контингентом після того, як США вивели війська.

Також щонайменше 326 людей загинули в Ірані під час протестів, що тривають після вбивства у поліцейському відділку місцевої мешканки Махси Аміні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: