Масові страти в Афганістані: таліби вбили десятки колишніх військових і чиновників – ООН

Читать на русском
Також повідомляється про більш ніж 50 позасудових страт людей, звинувачених у причетності до терористичної організації ІДІЛ.
Ілюстративне фотоAP Photo

Організація об'єднаних Націй повідомляє про те, що таліби вбили в Афганістані десятки колишніх військовослужбовців, співробітників сил безпеки і чиновників, які працювали з міжнародним військовим контингентом після того, як США вивели війська.

Про це повідомляє інформаційне агентство з посиланням на звіт ООН.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Так, оприлюднений під час засідання Ради Безпеки ООН Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша в Раді Безпеки ООН містить в собі відомості про те, що в Афганістані триває винищення колишніх чиновників, співробітників сил безпеки та людей, які працювали на очолюваний США Міжнародний військовий контингент, попри загальну амністію, яку оголосив Талібан. Відомо щонайменше 100 підтверджених випадків загибелі таких людей, починаючи з 15 серпня.

Також повідомляється про більш ніж 50 позасудових страт людей, звинувачених у причетності до терористичної організації ІДІЛ.

«Правозахисники та працівники ЗМІ продовжують піддаватися нападам, залякуванням, переслідуванням, довільним арештам, жорстокому поводженню і вбивствам» - сказано у звіті.

Нагадаємо, що Талібан планує повернути жахливі види покарань за злочини. Йдеться про практику відрубування рук і смертну кару для злочинців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: