Уперше з моменту захоплення влади «Талібан» прибув в Європу для переговорів

Читать на русском
Уперше з моменту захоплення влади в Афганістані Талібан проведе офіційні переговори із західними чиновниками в Європі, обговорюватиметься гуманітарна допомога.
Getty Images

Уперше з моменту захоплення влади в Афганістані «Талібан» проведе офіційні переговори із західними чиновниками в Європі, обговорюватиметься гуманітарна допомога.

Про це повідомляє DW.

Вчора, 22 січня, делегація радикального ісламістського руху прибула до норвезької столиці Осло на триденні переговори із західними чиновниками та представниками афганського громадянського суспільства в еміграції. Цей візит стане першою зустріччю талібів із західними дипломатами в Європі після захоплення влади в Афганістані в серпні минулого року.

«Делегація з 15 чоловіків прибула на літаку, організованому урядом Норвегії. Її очолює міністр закордонних справ талібського уряду Амір Хан Муттакі», – йдеться в повідомленні.

Темою переговорів будуть права людини та гуманітарна допомога афганському народу. Делегати зустрінуться з представниками Норвегії та Європейського Союзу, а також з представниками Великобританії, Франції, Німеччини, Італії та США.

Представник Держдепартаменту США заявив, що на порядку денному переговорів буде формування представницької політичної системи, реакція на невідкладні гуманітарні та економічні кризи, проблеми безпеки та боротьби з тероризмом, а також права людини, особливо освіта для дівчат і жінок.

Нагадаємо, Західні країни намагаються вирішити, як взаємодіяти з талібами. Відомо, що Сполучені Штати та інші країни закрили свої посольства і відкликали своїх дипломатів, коли таліби захопили Кабул. Однак наразі в ЄС працюють над тим, аби відкрити в країні дипломатичну місію. Макрон наголосив, що це не означатиме політичне визнання або політичний діалог з Талібаном.

Додамо, що Організація Об’єднаних Націй планує виплатити близько 6 мільйонів доларів «Талібану», аби убезпечити свою роботу в країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: