Путін особисто в останній момент скасував щорічну пресконференцію: ЗМІ назвали причину

Читать на русском
Путін особисто в останній момент скасував щорічну прес-конференцію та послання до Федеральних зборів. Він побоюється диверсій України перед своїм виступом.

Рішення про скасування щорічної пресконференції президент росії володимир путін особисто ухвалив на початку цього тижня буквально в останній момент. Головною причиною стало побоювання кремля щодо нових атак України напередодні заходу.

Про це повідомляє видання The Moscow Times з посиланням на шістьох кремлівських та урядових чиновників.

«Ніхто не може дати стовідсоткової гарантії того, що такої атаки не відбудеться. Президент знав про це, і це був сильний аргумент проти проведення пресконференції», – сказав один із кремлівських чиновників.

Рішення скасувати пресконференцію журналісти називають рідкісною ознакою того, що події на полі бою в Україні безпосередньо впливають на ухвалення політичних рішень у Москві.

Atlantic Council: путін – найбільший невдаха року практично за всіма параметрамиAtlantic Council називає рішення путіна вторгнутися в Україну однією з найбільших геополітичних помилок сучасної доби. В результаті диктатор став міжнародним ізгоєм, а репутація його країни як військової наддержави розірвана на шматки.

Це не єдина велика політична подія, яку кремль відстрочив на тлі війни в Україні – досі не призначено дату щорічного звернення путіна до Федеральних зборів.

За словами джерел, заходи готувалися, але потім з'явилися сумніви щодо доцільності їх проводити. Зокрема, саме військові невдачі в Україні почали турбувати організаторів: виведення російських військ із окупованого Херсона, вибух на Кримському мосту, проблеми, пов'язані з мобілізацією та українськими ударами по території росії.

За словами представника кремля, останньою краплею для путіна стала нездатність спецслужб гарантувати, що безпосередньо перед пресконференцією не буде диверсій з боку України.

Ще одна причина, через яку скасували виступи путіна, полягає в тому, що новини про війну негативно позначаються на його популярності – кремль прагне асоціювати путіна з «хорошими новинами».

Нагадаємо, на думку британської розвідки, путін міг скасувати підсумкову пресконференцію через побоювання з приводу антивоєнних настроїв.

В ISW зазначили, що путін, ймовірно, не впевнений у власних силах продовжувати формувати інформаційний простір на тлі критики вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: