Україна представить мирний план на першу річницю вторгнення рф – WSJ

Читать на русском
Україна представить свій мирний план 24 лютого 2023 року або ближче до цієї дати. Переговорна позиція залежатиме від позиції на полі бою.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Команда президента Володимира Зеленського представить формулу миру у лютому 2023 року.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

У виданні зазначають, що Київ обговорював мирний план, який складається з 10 пунктів. Після цього сталася розмова Зеленського про цю формулу під час його візиту до США.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«Серед усіх розмов про війну та зброю президент Зеленський плекав надію на переговори», – йдеться у повідомленні.

Європейські та українські дипломати заявили, що команда президента України конкретизує план та хоче його представити 24 лютого або близько до цієї дати. Водночас переговорна позиція України залежатиме від її позиції на полі бою, додали журналісти.

Нагадаємо, у листопаді Володимир Зеленський виступив на відкритті саміту G20 в Індонезії. Під час виступу Зеленський назвав десять пропозицій України щодо встановлення миру з росією.

Пізніше він заявив, що цієї зими Україна готує спеціальний саміт. На нього запросили партнерів проявити своє лідерство у гарантуванні миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: