«Україна не впала, Україна живе і процвітає»: Зеленський виступив перед Конгресом США

Читать на русском
Володимир Зеленський виступив перед Конгресом США. Його зустріли оваціями, а сам він заявив, що росію вже вдалося перемогти.
Володимир ЗеленськийФото – AP

Президент України Володимир Зеленський після переговорів з американським колегою Джо Байденом виступив перед Конгресом США. Він заявив, що росію вже вдалося перемогти.

Про це стало відомо з трансляції виступу глави держави.

Українського лідера зустріли оваціями. Він заявив, що росію вдалося перемогти у боротьбі за розуми світу.

Куди президент Зеленський виїжджав із Києва під час повномасштабної війниЗа час повномасштабної війни Володимир Зеленський здійснив трохи більше десяти робочих поїздок – всі по Україні. Докладніше – на інфографіці.

«Попри всі негаразди, Україна не пала. Україна живе і процвітає», – наголосив він.

За його словами, перемоги і хоробрість українців надихають весь світ. Президент зауважив, що американцям і європейцям вдалося обʼєднати глобальну спільноту, щоб захищати свободу і міжнародне право, а російська тиранія втратила над нами контроль.

«Російська тактика примітивна. Вони спалюють і знищують все, що бачать... В нас є артилерія. Дякуємо. Чи її достатньо? Насправді, ні», – додав Зеленський.

Він зазначив, що наразі у Бахмуті тривають важкі бої, а битва за місто визначить те, як будуть розвиватися події. Якщо системи Patriot допоможуть припинити російський терор, це захистить свободу українців.

Також глава держави зазначив, що у своїй геноцидній війни рф знайшли союзника в особі Ірану, який надсилає смертоносні дрони агресору. Він заявив, що не проситиме битися американських військових замість нас, однак запевнив, що українські військові можуть чудово керувати американськими танками і літаками також.

«Росія могла би зупинити свою агресію, якщо би хотіла. Але ви можете прискорити нашу перемогу, я це знаю. Це доведе будь-якому потенційному агресору, що нікому не вдасться порушувати міжнародно визнані кордони, чинити звірства проти людей. Наївно було би очікувати кроків, спрямованих на мир, від росії. Росія – терористична держава, отруєна Кремлем», – підкреслив Зеленський.

Він заявив, що велика кількість українців святкуватимуть Різдво без світла, опалення та водопостачання.

«Але ми не жаліємося, ми не порівнюємо, чиє життя є легшим. Ваш добробут є результатом вашої національної безпеки. Це – результат вашої боротьби за незалежність, це результат багатьох ваших перемог», – додав він.

Президент також передав Конгресу прапор, який йому дали оборонці Бахмута під час його візиту на Донбас. У відповідь він отримав прапор США, який майорів над Конгресом.

Виступ Володимира Зеленського в Конгресі США - наживо з перекладом українськоюГолос Америки Українською

Нагадаємо, у середу, 21 грудня, президент Володимир Зеленський прибув із візитом до США. Пізніше розпочалася його двостороння зустріч з президентом США Джо Байденом у Білому домі.

Джо Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України на 2 мільярди доларів. Туди увійдуть комплекси Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: