Готуємо цієї зими спеціальний саміт заради миру – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський розповів, що Україна готує спеціальний саміт заради миру, на який запросили партнерів. Також він повідомив, що ще 3 мільйонам українців вже повернули світло.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що цієї зими Україна готує спеціальний саміт. На нього запросили партнерів проявити своє лідерство у гарантуванні миру.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

«Українська формула миру – це десять чітких пунктів, які здатні створити нову архітектуру безпеки – глобально важливу. Те, що поверне свободу всій нашій, українській землі, усім нашим людям. І те, що буде слугувати гарантіями свободи й безпеки іншим народам. Причому не якщо, а коли спрацює для українців», – наголосив президент.

Якщо путін захоче застосувати ядерну зброю, він її застосує – ЗеленськийЯкщо лідер країни-агресора володимир путін захоче застосувати ядерну зброю - він її застосує, попри те, які кроки робитиме Україна.

Також він розповів, що ще 3 мільйонам українців повернули електропостачання після останньої масованої ракетної атаки з боку росії. Загалом світло повернули у домівки 9 мільйонів людей.

Крім того, Зеленський прокоментував фінал Чемпіонату світу з футболу, який пройшов 18 грудня у Катарі. За його словами, сенс гри у тому, щоб об’єднувати людей у мирі. Сам матч він назвав емоційним.

«Хоч ФІФА й заблокувала це звернення для показу на стадіоні перед фінальною грою в Катарі, але світ усе одно почув наш заклик. Наші футболісти поширили відео... Ярмоленко і вся збірна України, Шевченко, Шовковський, Модрич, Срна, Гвардіола, Рац і багато-багато інших прекрасних гравців. Я дякую всім! Держави-партнери підтримали. Тисячі світових ЗМІ поширили», – зазначив він.

Глава держави також привітав єврейську громаду України та всіх євреїв світу з Ханукою.

Нагадаємо, Володимир Зеленський у неділю, 18 грудня, провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якій приділили увагу загрозі з боку Білорусі.

Також президент підкреслив, що росія повторює війну фашистського режиму, знищуючи інфраструктуру міст, але Україна триматиметься до останнього, однак громадяни мають самі вирішувати чи евакуюватися з великих міст, таких як Київ чи Одеса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: