Конгрес США ухвалив важливу поправку щодо конфіскації активів рф

Читать на русском
У США затвердили поправку до закону про фінансування американського уряду про конфіскацію активів російських олігархів та їхнє передання на користь України.
Ілюстративне фото

Конгрес США у четвер, 22 грудня, затвердив поправку до законопроекту про фінансування американського уряду, що дозволить передавати Україні кошти від продажу заарештованих активів країни-агресора.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на заяву сенатора Ліндсі Грема.

«Ця поправка дозволить міністерству юстиції через державного секретаря передати кошти, отримані від заарештованих активів олігархів або інших суб'єктів, що потрапили під санкції, народу України», – прокоментував Грем.

Виступ Зеленського у Конгресі США: повний текстПрезидент України Володимир Зеленський виступив із промовою у Конгресі США. Повний текст виступу.

Згідно з його словами, відповідна ініціатива «буде справжньою знахідкою для багатостраждального народу України» і дозволить «полегшити тягар американських платників податків».

«Це буде полегшенням для американських платників податків та поганим днем для російських олігархів», - наголосив сенатор.

Варто зазначити, що відповідна поправка була внесена двопартійною групою сенаторів на чолі з демократом Майклом Беннетом та республіканцем Ліндсі Гремом на початку жовтня 2022 року.

Нагадаємо, що Європейська комісія вивчає юридичні варіанти конфіскації російського державного та приватного майна в якості оплати за відновлення України.

Європейський союз заморозив 68 мільярдів євро російських активів.

У ЄС ще у травні заявили, що слід розглянути питання про вилучення заморожених валютних резервів росії, щоб допомогти сплатити витрати на відновлення України після війни.

Також Зеленський підбив підсумки візиту до США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: