Армія Білорусі навчатиме мобілізованих російських солдат – британська розвідка

Читать на русском
Армія Білорусі навчатиме навчання мобілізованих російських солдат, до цього москва зверхньо ставилася до білоруських військових.

Армія Білорусі навчатиме навчання мобілізованих російських солдат, до цього москва зверхньо ставилася до білоруських військових.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії в Twitter.

Як зазначається у зведенні, 19 грудня 2022 року президент рф володимир путін відправився до Мінська, аби провести переговори з Лукашенком. Під час дискусії вони говорили про «єдиний оборонний простір».

Чи може путін наважитися на вбивство Лукашенка: думка ДаніловаЛідер країни-агресора володимир путін вирішить убити білоруського диктатора Олександра Лукашенка, оскільки це крайній захід.

«Хоча росія та Білорусь широко висвітлюють розгортання російських підрозділів у Білорусі, збройні сили Білорусі нещодавно взяли на себе важливу, але більш обережну роль у навчанні тисяч нещодавно мобілізованих російських резервістів», – йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, використання білоруських інструкторів є спробою частково заповнити нестачу російських військових інструкторів, багато з яких дислоковані в Україні чи загинули.

Хоча росія та Білорусь мають великий досвід військового співробітництва, навчання мобілізованих російських військовослужбовців білорусами є новим завданням.

«Росія традиційно вважала, що білоруські сили поступаються російським силам, і їхнє використання як інструкторів є ознакою перенапруги російської військової системи», – наголошується в повідомленні Міноборони Британії.

Нагадаємо, президент країни-агресора володимир путін 19 грудня приїхав до Мінська на переговори з Олександром Лукашенком. Візит путіна до Білорусі став першим із 2019 року.

Раніше в Інституті вивчення війни повідомили про те, що путіну не вдалося вмовити Лукашенка повноцінно вступити в війну проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: