Подоляк прокоментував зустріч путіна з Лукашенком

Читать на русском
Президент росії володимир путін приїхав до Мінська для того, щоб обговорити з Олександром Лукашенком, чи буде Білорусь існувати самостійно.

Президент росії володимир путін приїхав до Мінська для того, щоб обговорити з Олександром Лукашенком, чи буде Білорусь існувати самостійно.

Про це йдеться у заяві Михайла Подоляка в ефірі телемарафону.

«Мені здається, що вони в Білорусі обговорюють не так СВО і те, чи Білорусь приєднуватиметься до сухопутної атаки на територію України, вони швидше обговорюють, чи Білорусь існуватиме самостійно», - сказав Подоляк.

За його словами, цю зустріч було здійснено для того, щоб посилилася інтеграція в рамках сторіччя заснування СРСР, щоб росія взяла під контроль Білорусь і путін заявив, що почав збирати радянські землі.

«Ось про це йдеться. Мені здається, що Лукашенко отримує заохочувальні пропозиції: або ти губернатор, або ти все ще залишається президентом, але ми тебе вважаємо генерал-губернатором Білорусі», - додав радник голови ВП.

Раніше у кремлі заявили, що путін не збирається примушувати Лукашенка до участі у війні проти України.

Нагадаємо, в ISW вважають, що візит путіна до Білорусі може бути приводом для того, щоб натиснути на Лукашенка. Президент Росії також хоче посилити інформаційні операції щодо можливого вторгнення в Україну з території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: