Півсотні країн зобов'язалися надати 2000 танків для ЗСУ – Байден

Читать на русском
Під час спільної Володимиром Зеленським пресконференції Джо Байден заявив, що 50 країн зобов'язалася передати 2000 танків для ЗСУ, а також іншу бронетехніку.
Зеленський і БайденФото – president.gov.ua

Президент США Джо Байден заявив, що півсотні країн зобов’язалися передати в Україну понад 200 танків та іншу бронетехніку.

Про це він повідомив під час спільної пресконференції з Володимиром Зеленським.

«50 країн взяли на себе зобов'язання про постачання Україні понад 2 тисячі танків та інших одиниць бронетехніки», – зазначив він.

Куди президент Зеленський виїжджав із Києва під час повномасштабної війниЗа час повномасштабної війни Володимир Зеленський здійснив трохи більше десяти робочих поїздок – всі по Україні. Докладніше – на інфографіці.

Зокрема, йдеться також про понад 800 артилерійських систем та 2 млн артилерійських снарядів. Також нададуть понад 50 MLRS.

Крім того, йдеться і про мільярди доларів фінансової підтримки України. Також Байден заявив, що Україні можна дати всі боєздатності, щоб вона змогла деокупувати всі свої території.

Президент США завершив пресконференцію звернененням до Зеленського: «Пане президенте, ви можете не турбуватися, ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно».

Нагадаємо, у середу, 21 грудня, президент Володимир Зеленський прибув із візитом до США. Пізніше розпочалася його двостороння зустріч з президентом США Джо Байденом у Білому домі.

Джо Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України на 2 мільярди доларів. Туди увійдуть комплекси Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: