Зеленський розповів, чи можлива евакуація Києва

Читать на русском
Росія повторює війну фашистського режиму, знищуючи інфраструктуру міст, але Україна триматиметься до останнього.

Росія повторює війну фашистського режиму, знищуючи інфраструктуру міст, але Україна триматиметься до останнього, однак громадяни мають самі вирішувати чи евакуюватися з великих міст, таких як Київ чи Одеса.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у інтерв'ю французьким ЗМІ.

Так, у президента запитали, чи є ризик евакуації великих міст, як Одеса чи Київ, на що глава держави зазначив, що путін у своїх діях успадковує Гітлера та Україна готова відстояти свої території.

Київ не виключає найгіршого сценарію розвитку подій взимку, але евакуації не буде – КличкоКличко заявив, що влада Києва не виключає найгіршого сценарію розвитку подій взимку, коли повністю не буде електро-, тепло- та водопостачання.

«Я не бачу, щоб росія почала нову війну. Росія крок за кроком повторює війну фашистського режиму, режиму Гітлера. Той завдавав Європи, включаючи Україну, удари по інфраструктурі. Було бомбардування інфраструктури, життєво важливих пунктів, електроенергії, водопостачання, щоб у людей була паніка, щоб вони починали бігти, щоб легше потім було зруйнувати вщент міста, тому що міста, коли немає людей, легше повністю зруйнувати. А вже потім заходять військові. Тактика путіна така ж брудна, як і тактика Гітлера, вона абсолютно зрозуміла і тому ми готові відстояти. Світ якось уже пережив таку хвилю агресії, я думаю, і вдруге переживе», - зазначив Зеленський.

На уточнююче питання журналіста, чи буде евакуйовано Київ, Зеленський зазначив, що українці самі можуть вирішувати – їхати чи залишатись у місті.

«Ми триматимемося, у нас рабства немає. Ми маємо демократичне суспільство. Коли люди хочуть поїхати, вони можуть собі це дозволити, і це нормально. Кожна людина захищає державу, захищає себе. Сім'я це також частина держави. Бувають різні приклади. Іноді людям треба виїхати. Держава має надати коридори та можливості для евакуації. Але я вам точно хочу сказати, якщо місто буде порожнім, його дуже просто захопити. Це приклади й історичні, і приклади нашої держави. Усі на зруйновані міста на Донбасі порожні. Людей або вбила російська армія, або вони їх знищили, або люди поїхали, правильно робили. Вони їхали, бо там постійно перебували під вогнем», - зазначив він.

Зазначимо, Володимир Кличко запевнив, що Київ не відкидає найгіршого сценарію розвитку подій взимку, але евакуації не буде.

Раніше в інтерв'ю Кличко прогнозував, що на Київ може чекати найгірша зима з часів Другої світової війни. Але він у своїй не виключав часткової евакуації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: