В ОК «Схід» розповіли про нову ситуацію на фронті: «Росіяни прагнуть прорвати українську оборону»

Читать на русском
У командуванні підкреслили, що росіяни на східному фронті несуть колосальні людські втрати і втрати в техніці.
Фото: reuters

Російські окупаційні війська продовжують зосереджувати свої зусилля та всі засоби ураження для прориву лінії оборони української армії на сході України.

Про це розповів речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Представник командування відповів на запитання щодо ситуації на східних теренах.

«Надалі там найбільше зосередження ворога, де він намагається докладати всі зусилля, щоб прорвати нашу оборону, використовує всі засоби для цього ураження — артилерію, РСЗВ, танки, авіацію, проте, головне, йому не вдається прорвати нашу оборону, вийти в тил, вийти на оперативний простір і далі рухатися, далі окуповувати наш Донбас», - зазначив він.

У британській розвідці пояснили, навіщо рф створює «творчі бригади»Країна-агресор створює так звані «творчі бригади» та відправляє на фронт музичні інструменти, аби підняти бойовий дух деморалізованих окупантів.

При цьому, Череватий підкреслив, що росіяни на східному фронті несуть колосальні людські втрати і втрати в техніці.

Речник Східного угруповання ЗСУ нагадав, що загальна кількість втрат ворога на різних ділянках фронту становить близько 500 осіб.

«У них щодоби, фактично, батальйон. Як колись радянський фільм був «Батальйони уходят в нєбо», от вони, напевне взяли його собі за мету, тільки вони в пекло ідуть, тому що плюс-мінус п’ятсот чоловік за добу — це неймовірні втрати для сучасної армії, я навіть не пригадаю, де останній раз, крім Другої світової війни, такі втрати були», - підкреслив Череватий.

Нагадаємо, що українські захисники за добу, 17 грудня, знищили ще 590 окупантів. Всього з початку повномасштабного вторгнення рф втратила вже понад 98 тисяч своїх військових.

Раніше ми повідомляли, що українській бійці знищили штаб окупантів у Щасті на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: