ЗСУ на східному фронті взяли в полон велику кількість нещодавно мобілізованих росіян – СБУ

Читать на русском
Під час контрнаступу ЗСУ на східному фронті у полон потрапила велика кількість нещодавно мобілізованих росіян.
Getty Images

Під час контрнаступу ЗСУ на східному фронті у полон потрапила велика кількість нещодавно мобілізованих росіян.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Відомо, що частина окупантів, яких взяли у полон українські військові, «провоювала» аж 12 днів. СБУ опублікувала допит одного з них. Житель Удмуртської республіки прибув в Україну 13 вересня, а у полон потрапив вже 25 вересня на території Харківської області.

«Мы увидели людей вооруженных нормально, обученных нормально, у каждого второго рация, у всех тепловики, у всех прицелы ночного видения… Они перестреляли целый взвод за 1 минуту. За 1 минуту погибли 20 человек», – розповів росіянин.

Цикл «життя» мобілізованих окупантів: 12 днів – і вони в полоніСлужба безпеки України

Крім того, окупант зазначив, що мобілізовані і рф проходять пришвидшену підготовку за 2 днів, а танкістів готують 10 днів. Він додав, що «лучше в тюрьме сидеть живым, чем в украинской земле лежать мертвым».

«Шкода, що цей «доброволець» тільки зараз зрозумів цю просту істину. Нагадуємо російським окупантам про «гарячу лінію» для здачі в полон: +380665803498, +380931192984», – додають в СБУ.

Раніше українські розвідники повідомляли, що російські військові масово цікавляться, як здатися в полон. Сплеск звернень від росіян спостерігався після успішного контрнаступу ЗСУ у Харківській області та після оголошення мобілізації в росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: