ЗСУ відбили ворожі атаки в районі більш ніж 15 населених пунктів – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ продовжують знищувати російських окупантів - 17 грудня вони успішно зупинили атаки ворога в Луганській та Донецькій областях.

ЗСУ продовжують знищувати російських окупантів - 17 грудня вони успішно зупинили атаки ворога в Луганській та Донецькій областях.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановку без змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріляно райони населених пунктів Середина-Буда та Волківка Сумської області та Стрілка, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Чавунівка, Новомлинськ та Дворічна – Харківській.

На Куп'янському напрямку вогневогт ураження зазнали райони Берестового, Ягідного, Котлярівки та Крохмального Харківської області та Новоселівського та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Макіївку, Майданчик та Краснопопівку Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах під вогонь противника потрапили райони більш ніж п'ятнадцяти населених пунктів. Зокрема це – Верхньокам'яне, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог активних дій не провадив. Для уточнення становища наших військ задіяв БПЛА у районі населеного пункту Шевченкове.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обстріляв із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії двадцять чотири населені пункти. Серед них – Білогір'я, Новоданилівка, Оріхів, Степове, Плавні Запорізької області та Козацьке, Тягинко, Микільське, Херсон та Дніпровське Херсонської області.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів у районах понад п'ятнадцяти населених пунктів. Серед них - Стельмахівка та Серебрянське лісництво Луганської області та Верхньокам'янське, Виїмка, Веселе, Бахмут, Кліщіївка, Опитне, Першотравневе, Невельське та Красногорівка Донецької області.

Підтверджено вогневу поразку підрозділами сил оборони 16 грудня кількох районів зосередження живої сили та військової техніки ворога, а також двох його складів боєприпасів у Запорізькій області. Втрати особового складу становили понад 150 поранених військовослужбовців, знищено 10 одиниць військової техніки різного типу. Інформація щодо ліквідованих загарбників уточнюється.

Командування окупаційних військ планує запровадити цілодобову комендантську годину у населених пунктах на тимчасово зайнятій території Запорізької області. Так, у населеному пункті Чернігівки зазначені обмеження будуть введені з 25 грудня, а у місті Бердянськ – з 30 грудня 2022 року по 3 січня 2023 року.

Українські підрозділи ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили 8 районів зосередження особового складу, 2 пункти управління та 4 боєприпаси російських окупантів.

Нагадаємо, у Білорусі вперше з весни помітили велику колону російської медичної техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: