Окупанти намагаються прорвати оборону українських військ на двох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Російські військові наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямках, тоді як на Лиманському напрямку намагаються відновити втрачене положення.
Getty Images

Російські військові наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямках, тоді як на Лиманському напрямку намагаються відновити втрачене положення.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Сьогодні російські війська завдали 5 ракетних ударів. Під вогонь потрапила цивільна інфраструктура міст Дружківка та Краматорськ Донецької області. Дві ракети вдалося збити на Одещині. Окрім того, окупанти здійснили понад 10 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ на різних напрямках і цивільній інфраструктурі Херсона.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках загарбники обстрілюють позиції наших військ в районах населених пунктів Гай, Зернове, Яструбине і Кіндратівка Сумської області та Стрілеча, Красне, Стариця, Захарівка, Мілове, Фиголівка, Новомлинськ і Западне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку обстрілів з танків та всього спектру артилерії зазнали райони Кислівки, Котлярівки й Табаївки Харківської області та Стельмахівки і Невського на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог здійснив обстріли позицій ЗСУ з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Діброва Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках росіяни безуспішно намагаються прорвати оборону українських бійців. Відомо, що ворог обстріляв райони понад двадцяти населених пунктів. Серед них – Андріївка, Берестове, Благодатне, Бахмут, Кліщіївка, Часів Яр, Авдіївка, Водяне, Карлівка, Мар’їнка і Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог намагався уразити позицій наших військ поблизу Пречистівки, Вугледара та Шахтарського Донецької області.

Чи застосує путін ядерну зброю у відповідь на удари ЗСУ по військових цілях у рф: глава ISW дала прогнозЗасновниця Інституту вивчення війни (ISW) Кімберлі Каган спрогнозувала, чи ризикне президент рф путін застосувати ядерну зброю.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує обстрілювати позиції ЗСУ, а також цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Вогневого впливу зазнали 32 населених пункти.

Крім цього, Генштаб підтвердив, що 15 грудня, в районах населених пунктів Токмак і Пологи, противник втратив понад 100 військових пораненими і склад боєприпасів. Інформація щодо ліквідованих окупантів ще уточнюється.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили п’ять районів зосередження особового складу, пункт управління та три склади боєприпасів загарбників.

Нагадаємо, станом на суботу, 17 грудня, в українській розвідці не бачать ознак формування окупаційних ударних груп для нового наступу рф. Як зазначається, це не означає, що такої небезпеки немає.

Напередодні Зеленський оцінив ймовірність наступу росії у 2023 році. Він зазначим, що їхнє бажання помститися залишається.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: