Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС та встановила ліміт цін на російську нафту

Читать на русском
У п'ятницю, 16 грудня, Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти країни-агресора, встановивши стелю цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель.

У п'ятницю, 16 грудня, Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти країни-агресора, встановивши стелю цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель.

Про це повідомляє Федеральна рада Швейцарії.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

«У відповідь на воєнну агресію росії, що триває, й дестабілізуючі дії в Україні 3 грудня ЄС погодився застосувати нові санкції, пов'язані з обмеженням цін на російську сиру нафту і нафтопродукти», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, Швейцарія також встановила граничну ціну на російську нафту 60 доларів за барель.

Крім того, ще дві особи зазнали фінансових обмежень та обмежень на подорожі, а ще дві організації були поміщені під фінансові обмеження. Ці заходи стосуються іранських осіб та організацій, на які ЄС наклав санкції 14 листопада за їхню участь у розробці та постачанні дронів росії.

Обмеження набули чинності о 18:00 16 грудня.

Нагадаємо, 8 грудня Норвегія також встановила ліміт цін на російську нафту.

5 грудня набуло чинності ембарго на морські постачання російської нафти до країн Євросоюзу, а також стеля цін на російську нафту, яку перевозять морем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: