ЗМІ назвали три варіанти відповіді росії на введення стелі цін на нафту

Читать на русском
Адміністрація путіну і російський уряд розглядають три варіанти механізму у відповідь на введення країнами G7 і ЄС стелі цін на імпорт російської нафти.

Влада рф розглядає три варіанти відповіді на встановлене країнами Європейського союзу, G7 та Австралії обмеження вартості російської нафти.

Про це пише російська газета «Ведомости» з посиланням на джерела.

Перший варіант – повна заборона на продаж нафти державам, які підтримали стелю цін, у тому числі якщо вони купують сировину у росії не безпосередньо, а через країни-посередники чи навіть їхній ланцюжок.

В ОПУ висловилися щодо ліміту цін на російську нафту від G7Голова ОПУ Андрій Єрмак прокоментував рішення G7 та Австралії запровадити стелю цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель.

Другий варіант, за словами джерел видання – заборона експорту за контрактами, куди включено умову стелі цін, незалежно від того, яка країна виступає одержувачем.

Третій – запровадження так званої індикативної ціни, тобто визначення максимального дисконту російської нафти Urals до еталонного сорту Brent, зі збільшенням дисконту продаж буде заборонено.

Співрозмовники видання зазначають, що поки жоден з цих варіантів не був схвалений, можливі й інші альтернативи або їхня комбінація. 6 грудня питання мало обговорюватися на нараді у путіна за участю нафтових компаній.

Нагадаємо, 5 грудня набуло чинності ембарго на морські постачання російської нафти до країн Євросоюзу, а також обмеження цін на російську нафту, яку перевозять морем.

Ще у вересні володимир путін коментував плани обмежити ціни на російські енергоресурси. За його словами, це призведе до подальшого зростання цін на світових ринках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: