В Україні найближчими днями можуть скасувати аварійні відключення світла – ОП

Читать на русском
В Україні вже найближчими днями можуть скасувати аварійні відключення світла. Протягом тижня загальна ситуація в енергосистемі покращилася.
Ілюстративне фотоФото з відкритих джерел

Вже найближчими днями в Україні можуть залишити лише планові відключення електроенергії.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі національного телемарафону.

Зазначається, що загальна ситуація в українській енергосистемі покращилася протягом тижня. У більшості областей вже вдалося вийти на графіки планових відключень.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

«Це найперше, що ми вимагаємо від обленерго та областей: щоб люди розуміли, що є конкретний план, за цим планом і будуть відключення», – підкреслив Тимошенко.

За його словами, 14 грудня аварійні відключення застосовували лише у кількох областях. Крім того, вийти саме на планові відключення планується вже найближчими днями.

Нагадаємо, на минулих вихідних росія знову атакувала енергооб'єкти на півдні України. Найбільше постраждала Одеська область.

Українці мають бути готовими, що відключення світла будуть усю зиму та як мінімум до березня. За оптимальним сценарієм – це будуть планові графіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: