Чехія та Канада надали Україні допомогу на відновлення інфраструктури

Читать на русском
Уряди Чехії та Канади виділили понад 100 млн євро на відновлення Україною пошкодженої внаслідок російських обстрілів інфраструктури та полегшення проходження холодного періоду.

Уряди Чехії та Канади виділили понад 100 млн євро на відновлення Україною пошкодженої внаслідок російських обстрілів інфраструктури та полегшення проходження холодного періоду.

Про це повідомили прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала та віце-прем'єр-міністра Канади Христя Фріланд на міжнародній конференції «Солідарність з українським народом».

Туреччина надасть Україні гуманітарну допомогу для подолання зими – ЕрдоганТуреччина готує гуманітарну допомогу Україні на тлі повномасштабної війни з росією. Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час переговорів із Володимиром Зеленським.

Фіала повідомив, що уряд Чехії виділить Україні фінансову допомогу на загальну суму 8,5 мільйонів євро.

«Чеська Республіка постачає генераторні системи та обігрівачі в Харківську область, Дніпро, Київ, до шкіл та лікарень. Це становить 5 мільйонів євро, щоб люди мали світло і тепло під час блекауту», - сказав Фіала.

Чеський прем'єр-міністр зазначив, що вони додатково виділили 2,5 мільйона євро на «центри незламності» та 1 мільйон на підтримку українських лікарів. Фіала додав, що республіка також надасть понтонні переправи та мостові технології.

Фріланд відзначила, що сьогодні, 13 грудня, Канада перерахує 115 мільйонів доларів (близько 108 млн. євро) на ремонт енергомережі Києва «після неодноразових нападів росії на енергетичну інфраструктуру України». Віце-прем'єр-міністр додала, що гроші надійдуть із тарифних надходжень від імпорту з росії та Білорусі.

«Путін та його поплічники є військовими злочинцями, і вони намагаються використати холод як зброю, щоб зламати дух найбільшого народу України», - наголосила Фріланд.

Нагадаємо, Єврокомісія закупить для України 30 млн енергозберігаючих лампочок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: