На Одещині закликають готуватися до тривалих проблем зі світлом: «Йдеться навіть про 2-3 місяці»

Читать на русском
Влада Одещини попереджає, що йдеться не про дні, а навіть тижні і не виключено, що 2-3 місяці.
t.me/Ukrenergo

Часу на відновлення енергооб’єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж в попередні рази після російських обстрілів. Влада попереджає про терміни до 2-3 місяців.

Про це повідомляє ДТЕК Одеські електромережі, а також Департамент систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОДА у Фейсбуці.

«Без світла залишаються Одеса та майже вся область. Ситуація в енергетиці Одеської області залишається складною», - йдеться у повідомленні ДТЕК.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Водночас, влада Одещини попереджає, що йдеться «не про дні, а навіть тижні і не виключено, що 2-3 місяці».

«Ми розуміємо, наскільки складно такий довгий час перебувати без електропостачання. Якщо ви розумієте, що найближчим часом вам буде складно обходитися без електроенергії і ви маєте можливість тимчасово виїхати з міста Одеси до Одеської області або за її межі, то це варто зробити», - наголосили в ОДА.

Нагадаємо, росія сьогодні вночі атакувала дронами Shahed енергооб'єкти на півдні України. ЗСУ збили 10 з 15 безпілотників. Повідомляли, що Одеса та частина Херсона після атаки дронами залишилися майже повністю без світла.

Після атаки світло зникло в Одесі, Одеській області та частині Херсона.

В «Укренерго» повідомляли, що всього росіяни випустили вже понад 1000 ракет та снарядів по енергетичних об'єктів в Україні.

Також стало відомо, що «Укренерго» спрямує понад 400 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: