У Херсоні після обстрілів електропостачання відновили майже 90% споживачів

Читать на русском
У неділю, 11 грудня, в Херсоні після російських обстрілів відновили електропостачання майже 90 відсоткам споживачів.
mind.ua

У неділю, 11 грудня, в Херсоні після російських обстрілів відновили електропостачання майже 90% споживачів.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Напередодні російські військові обстріляли Херсон. Частина міста та прилегле селище залишилися без електропостачання. Однак станом на неділю, 11 грудня, енергетикам вдалося повернути світло 90% споживачам.

«У Херсоні після російських обстрілів відновили електропостачання – зі світлом майже 90% міста та прилеглих населених пунктів», – йдеться в повідомленні.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

В ніч на 10 грудня росія атакувала дронами Shahed енергооб'єкти на півдні України. ЗСУ збили 10 з 15 безпілотників. Повідомляли, що Одеса та частина Херсона після атаки дронами залишилися майже повністю без світла.

Якщо у Херсон електроенергію почали подавати вже того ж дня, то на відновлення енергооб’єктів в Одеській області знадобиться набагато більше часу, ніж в попередні рази після російських обстрілів. Влада попереджає про терміни до 2-3 місяців.

Додамо, що росіяни 45 разів атакували Херсонську область за суботу, 10 грудня, внаслідок чого двоє цивільних загинуло та ще п'ятеро отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: