Україні потрібна допомога ЄС для закупівлі газу та електроенергії – Зеленський

Читать на русском
Україна потребує підтримки ЄС для закупівлі 2 млрд кубометрів газу та електроенергії на 800 млн євро, аби компенсувати збитки, завдані ворожими ударами.

Україна потребує підтримки ЄС для закупівлі 2 млрд кубометрів газу та електроенергії на 800 млн євро, аби компенсувати збитки, завдані ворожими ударами по енергетичній інфраструктурі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час свого онлайн-виступу на засіданні Європейської ради.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

«Закликаю вас продовжувати робити все, щоб ми могли підтримувати енергозабезпечення українців. І я вдячний кожному та кожній з вас, хто вже допоміг з постачанням обладнання та фінансовою підтримкою. Але зараз, щоб наступні півроку минули без потрясінь, потрібно зробити ще дещо», - наголосив він.

Зеленський наголосив, що Україна потребує підтримки для закупівлі обсягу газу, який використовується для компенсації збитків від російських ударів по інших видах генерації. За його словами, йдеться про 2 млрд. кубометрів газу.

Глава держави додав, що українці зараз потребують постачання з ЄС електроенергії орієнтовно на 800 млн євро.

«Так само, як ми зможемо допомогти вам експортом електрики, коли відновимо нашу генерацію, ми потребуємо зараз вашої допомоги, щоб пройти цю зиму. Йдеться про постачання електрики вартістю близько 800 мільйонів євро», - наголосив він.

Нагадаємо, внаслідок російських атак в Україні пошкоджено всі ТЕС.

Зазначимо також, що генеральний директор YASNO Сергій Коваленко сказав, що українцям потрібно бути готовими до відключень світла протягом усієї зими і як мінімум до кінця березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: