У Кабміні розповіли, коли саме Україна може розпочати переговори щодо членства в ЄС

Читать на русском
Деякі з рекомендацій Україною вже виконані, за деякими триває активна робота, і її буде завершено найближчим часом.
Слово і діло

Україна планує до кінця поточного року виконати рекомендації Єврокомісії, і вже у наступному, 2023 році, - розпочати переговори про членство в ЄС.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив під час свого виступу у французькому парламенті.

«Відкритість ЄС до подальших кроків суттєво мобілізує наші внутрішні політичні ресурси для повної трансформації країни в усіх сферах – від судової до екологічної. До кінця цього року ми плануємо виконати рекомендації Єврокомісії, а наступного розраховуємо розпочати переговори щодо розширення», - зазначив Шмигаль.

Як Україна виконує рекомендації для членства в ЄСЯк Україна виконує сім вимог, необхідних для вступу до Європейського союзу, – на інфографіці.

Згідно з його словами, уряд України розробив дорожню карту щодо кожного пункту рекомендацій Єврокомісії. Він наголосив, що деякі з рекомендацій Україною вже виконані, за деякими триває активна робота, і її буде завершено найближчим часом.

«У нас є політична воля і готовність усіх державних органів спільно працювати над швидким та якісним виконанням рекомендацій. Паралельно з цим процесом ми маємо готувати державу до переговорного процесу та структурних реформ», - наголосив прем'єр-міністр.

Захначимо, що віцепрем'єрка Ольга Стефанішина також вважає, що переговори щодо вступу України до ЄС можуть розпочатися у 2023 році.

Нагадаємо, у вересні Україна та ЄС уклали 5 угод, що наближають вступ до Євросоюзу.

Водночас у України як «домашнє завдання» ще залишаються сім вимог для членства, висунутих влітку. Зеленський спочатку зазначав, що умови будуть виконані у листопаді, а потім відсунув дедлайн до кінця року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: