Генштаб: росіяни наступають на чотирьох напрямках, на Херсонському – проводять ротацію

Читать на русском
На Херсонському напрямку відбувається ротація окремих підрозділів росіян. У Генштабі повідомили, що 10-11 грудня було помічено відведення окупантів із районів населених пунктів Новомиколаївка та Михайлівка.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська зосередили зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. На інших напрямках окупанти намагаються стримувати дії підрозділів Сил оборони України, обстрілюють позиції наших військ та цивільні об'єкти, проводять інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Українські військові за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Соледар, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Майорськ, Авдіївка і Мар’їнка Донецької області.

За добу противник завдав 7 ракетних ударів, 5 з яких – по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області, а також здійснив 79 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема по Херсону.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ситуація залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках зафіксовано обстріли з танків, мінометів та артилерії різних типів.

На Херсонському напрямі відбувається ротація окремих підрозділів окупаційних військ: «Окупанти, які прибувають у тимчасово захоплені населені пункти заселяються у залишені та примусово «звільнені» місцевими мешканцями помешкання. Крім того, 10-11 грудня, помічено відведення окупантів з районів населених пунктів Новомиколаївка та Михайлівка Херсонської області».

У Генштабі наголосили, що окупанти продовжують використовувати інфраструктуру лікувальних та санаторно-курортних установ на тимчасово зайнятих територіях для надання кваліфікованої медичної допомоги своїм пораненим. Зокрема, у Луганську один із корпусів пологового будинку переобладнали під військовий шпиталь. У Мелітополі як військовий шпиталь використовуються приміщення дитячого санаторію.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за минулу добу вразили 2 пункти управління та 6 районів зосередження особового складу російських окупантів та склад пально-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, видання Forbes писало, що Збройні сили України можуть готуватися до четвертого контрнаступу, цього разу на Запорізькому напрямку.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков спрогнозував, коли Сили оборони відновлять активний контрнаступ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: