Українські війська можуть стягувати сили для четвертого контрнаступу – ЗМІ

Читать на русском
Згідно з російськими джерелами, українська армія стягує механізовані сили навколо Гуляйполя. Якщо це правда, то це може бути ознакою того, що четвертий контрнаступ України може розпочатися, незважаючи на настання зими.
Ілюстративне фотоAP Photo / Rodrigo Abd

Українські війська можуть стягувати сили для четвертого контрнаступу. Цього разу у Запорізькій області.

Про це повідомляє оглядач Forbes Девід Екс.

«Згідно з російськими джерелами, українська армія стягує механізовані сили навколо Гуляйполя. Якщо це правда, то це може бути ознакою того, що четвертий контрнаступ України може розпочатися, незважаючи на настання зими», - заявляє видання.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

Як зазначається, ця довгоочікувана атака буде спрямована на визволення більшої частини півдня України та відтіснення російських військ до вузького перешийка, що сполучає материкову Україну з Кримським півостровом, який російські війська захопили у 2014 році.

Зокрема, щоб визволити Мелітополь, потім повернути праворуч та звільнити східну Херсонщину на лівому березі Дніпра, українським військам треба просунутися на 200 миль та розбити дюжину чи більше російських бригад та полків.

«Українським збройним силам потрібно зосередити багато сил, щоб Запорізький наступ увінчався успіхом. Велика ймовірність того, що росіяни побачать, як війська збираються для удару та спробують завдати превентивного удару за допомогою артилерії», – пишуть у Forbes.

Водночас, як заявляли багато експертів, головний удар ЗСУ будуть завдавати на Мелітополь з метою перерізати «сухопутний коридор» до Криму.

Нагадаємо, що Резніков спрогнозував, коли Сили оборони відновлять активний контрнаступ.

Раніше в ISW заявляли, що здатність українських військових зберегти перевагу над ворогом та продовжити успіхи на полі бою взимку залежить від того, наскільки Сили оборони будуть послідовними своїй операції.

Також аналітики зазначили, що темпам просування українських захисників у Луганській області сприятимуть морози.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: